Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

Kursus

informationer, datoer & beskrivelser

Vi har flere spændende kursuser, eller du kan arrangere dit eget private kursus. Kontakt os og hør nærmere.

Fyldt chokolade kursus med farve - Mandag d. 4/12-17 kl 16.30-ca 18.30, torsdag d 25/1-18 kl 17.00 - 19.00 eller torsdag d 8/2-18 kl 17.00 - 19.00(fokus på valentines day)

 

Her er virkelig plads til at være kreativ og se hvordan det flotte håndværk blomstrer frem! Dette er et kursus hvor alle kan være med, og der er også plads til alle. Vi sørger for temperet chokolade gennem hele kurset med vores chokolade maskine - Så alle går hjem med et virkelig flot og velsmagende resultat!

Vi starter med at farve og dekorere ned i formene, som vi senere laver fyldte chokolader i. Her kan man lave små blomster, hjerter, prikker eller striber - Kun fantasien bestemmer! Når vi er færdig med dette, skal vi have støbt vores chokolade skaller ved vores tempererings maskine (som holder chokoladen tempereret under hele kurset) Efter skallerne er støbt og tørret sprøjter vi det ønskede fyld i (der vil være 4-5 forskellige smage at vælge imellem) NU skal vi have en bund på vores fyldte chokolader og så skal de stå og hvile i køl mens vi drikker en kop kaffe/the. Til sidst vendes chokoladerne ud og der vil være en æske pr mand at få sine chokolader med hjem i.

Kursus pris: 298,- kr pr person inkl ca 20 stk håndlavede chokolader. Ønkser man 20 stk ekstra kan dette tilkøbes for 80,- kr ekstra. 

Barn i følge med voksen kan tilkøbes for 200,- kr ekstra (OBS minimum 8 år)

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26370167 eller på mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (for endelige tilmelding vil vi bede om betaling)

 

 

 

 

chokolade 

Chokolade kursus for øvede - torsdag d 23/11 kl 17-20.30 eller torsdag d. 15/2-18 kl 16.30-19.30

Kom og lav din egen konfekture og få det med hjem. Vi vejleder i de fineste konfekture og de mest populære smage - selvfølgelig lavet af de bedste råvarer.
Denne aften fremstiller vi i fællesskab de lækre smage vi skal have indeni vores fyldte chokolade - både til støbte(i form) og dyppede konfekture. Så temperer vi chokolade, gennemgår teknikker, får lavet/dyppet vores fyldte chokolader og pyntet dem, igen med forskellige teknikker til dette. Du lærer om chokoladen, chokoladens historie, tempererings teknikker og teknikker i ganache, viden om holdbarhed, og hvordan man selv påvirker dette. Du får dine chokolader med hjem i en fin æske. Ønsker man mere end det beregnede emballage er det muligt at tilkøbe ekstra emballage. Der vil være kaffe/the/varm chokolade undervejs på kurset, samt smagning på specielle unikke chokolader fra vores leverandør Valhrona.

Dette kursus er for let øvede i chokoladens færdigheder (Dette vil sige at du har prøvet at lege med chokolade før, evt. julekonfekt eller andet)

Alt dette får du til en pris af 650,- kr. inkl. det de fyldte chokolader du får lavet( her er 3 forskellige slags konfekture, og dermed også meget at få med hjem - Ca 500 g færdig fyldt chokolader og selvfølgelig opskrifter og temererings ark)


Tilmelding i butikken, på tlf.: 26370167 eller på mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
(for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)

 

Flødebolle kursus tirsdag d. 5/12 kl 17.00-ca 19.00(fuldt booket), tirsdag d 9/1-18 kl 16.30-18.30, tirsdag d 30/1-18 17.00-19.00 eller mandag d 5/3-18 kl 17.00-19.00

Elsker du også flødeboller? Det gør vi nemlig!!!

Derfor laver vi nu et kursus hvor vi i fællesskab gennemgår hver teknik for at få den perfekt skum, og den perfekte flødebolle, samtidig med at vi sammen laver et hold flødeboller, som vi hver især får med hjem efter kurset. Plus selvfølgelig opskrifter, så du kan gå hjem og lave endnu flere

Flødebollens beståelsesgrundlag:

Flødebollen består af en bund, som ved os i Vanilla er lavet af den bedste marcipan, med et højt indhold af mandler. Flødebolleskummet består dernæst af to dele. Den kogende sukkerlage, samt en blanding af æggehvide og sukker, og den hemmelige ingrediens er, hos os i Vanilla, Bora Bora grand cru vaniljestænger. Når lagen af sukker, glukose og vand koger godt, tilsættes æggehvide og sukker, og der piskes til en god og luftig skum. Det er en kunst at se hvornår skummen er pisket nok, og klar til at sprøjte op til flødebolle, så den holder formen og ikke falder sammen. Skummen sprøjtes på bunden lige så snart den er klar. Chokoladen tempereres og bollen overtrækkes med et lækkert tykt lag chokolade.

Kursus pris: 350,- kr pr person inkl. 15 stk flødeboller og en æske til at transportere dem hjem i

Barn i følge med voksen kan tilkøbes for 200,- kr. (OBS minimum 8 år)

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26370167 eller på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)

 

 flødebollekursus

 

 

 choko kursus

Chokolade kursus for begyndere onsdag d 13/12 kl 17-ca 19.30(fuldt booket), Lørdag d 9/12 kl 12-ca14.30, torsdag d 11/1-18 kl 17.00 - ca. 20.00

Kunne du tænke dig at lære grundteknikkerne til en god ganache, og en god temperering?

Så er dette lige kurset for dig! Vi gennemgår alle de vigtigste teknikker omkring temperering, hvad der er svært og hvorfor det nogle gange går galt. Vi temperer chokolade hver især, så man får teknikkerne i hænderne.
Vi laver i fællesskab en smag til vores fyldte chokolader og gennemgår hvad der er vigtig i forhold til holdbarhed i cremen, i forhold til smage, og hvordan med får den ønskede konsistens.
Der vil være to pauser imens chokoladen får hviletid. her v il der være en kop kaffe/the.
Vi laver hver især ca 20 stk fyldt chokolade. Det er muligt at tilkøbe ekstra 20 stk ved en merpris på 80,- kr. Dette kan bestemmes og bestilles på dagen
Der vil selvfølgelig være opskrifter og teknikker til temperering, så man kan fortsætte derhjemme efterfølgende.

Prisen er 400,- kr inkl chokolade, Kaffe/the og en lille æske til de færdige chokolader
Tilkøb af barn ifølge med voksen: 200,- kr (barnet vil også selv lave 20 stk chokolade)

 

Tilmelding i butikken, tlf: 26370167 eller på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.(for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)