Kursus

Informationer, datoer & beskrivelser

 Eller du kan være med til at arrangere dit eget kursus til en firma tur eller teambuilding. Kontakt os og hør nærmere.

Dessert kage kursus: 

Onsdag og torsdag D. 02/12-03/12 Kl 17.30- ca 20.30

Mandag og Tirsdag D. 15/02-16/02  Med start Kl 17:00 og slut kl ca 20:00

 

Bemærk det er et 2 dags kursus.

Lær at lave din egen dessert kage som en rigtig konditor. Lige fra hvordan laver man den perfekte fromage,til hvordan man får den flotte glaze så skinnende blank. Der vil være opskrifter at få med hjem herfra. Dag et laver vi fromage og mousser. Så laver vidiverse pynt klar vores kager. Her kan man være!er kreativ. Vores kager skal fryses ind til dagen efter, hvor vi Glazer den mens de er frosne for at få den skarpe og flotte glaze på i et pænt lag. Derefter pynter vi kagerne efter bedste evne, muligvis lavervi mere pynt hvis ikke vi blev færdige dagen før. Glaze skal selvfølgelig laves fra bunden og køle inden vi kan bruge denne
Vi laver hver 2 kager til 6 personer som man får med hjem i en fin æske.

Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​

Pris: 650,- kr

ved gavekort, skal gavekortet medbringes.


Tilmelding i butikken, på tlf.: 26 37 01 67 eller på mail: info@vanillachokolade.dk (for endelige tilmelding vil vi bede om betaling)

Fyldt chokolade kursus med farver

​​​​Fredag D. 11/12 Kl 16.00 - ca 18:00 Udsolgt

Søndag D. 13/12 Kl 11.30 - ca 13:30 Udsolgt

Fredag D. 12/02 Kl Med start kl 16:00  og slut ca kl 18:00​

Her er virkelig plads til at være kreativ og se hvordan det flotte håndværk blomstrer frem! Dette er et kursus hvor alle kan være med, og der er også plads til alle. Vi sørger for temperet chokolade gennem hele kurset med vores chokolade maskine - Så alle går hjem med et virkelig flot og velsmagende resultat!


Vi starter med at farve og dekorere ned i formene, som vi senere laver fyldte chokolader i. Her kan man lave små blomster, hjerter, prikker eller striber - Kun fantasien bestemmer! Når vi er færdig med dette, skal vi have støbt vores chokolade skaller ved vores tempererings maskine (som holder chokoladen tempereret under hele kurset) Efter skallerne er støbt og tørret sprøjter vi det ønskede fyld i (der vil være 4-5 forskellige smage at vælge imellem) NU skal vi have en bund på vores fyldte chokolader og så skal de stå og hvile i køl mens vi drikker en kop kaffe/the. Til sidst vendes chokoladerne ud og der vil være en æske pr mand at få sine chokolader med hjem i.

Kursus pris: 298,- kr pr person inkl ca 20 stk håndlavede chokolader. Ønkser man 20 stk ekstra kan dette tilkøbes for 80,- kr

Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​


Barn i følge med voksen kan tilkøbes for 200,- kr (OBS minimum 8 år, til og med 12 år)

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26 37 01 67 eller på mail: info@vanillachokolade.dk (for endelige tilmelding vil vi bede om betaling) ved gavekort, skal gavekortet medbringes.

Chokolade kursus for øvede

​Torsdag D.04/02 Med start Kl 17:00 og slut til ca 21:00

​Kom og lav din egen konfekture og få det med hjem. Vi vejleder i de fineste konfekture og de mest populære smage - selvfølgelig lavet af de bedste råvarer.

Denne aften fremstiller vi i fællesskab de lækre smage vi skal have indeni vores fyldte chokolade - både til støbte(i form) og dyppede konfekture. Så temperer vi chokolade, gennemgår teknikker, får lavet/dyppet vores fyldte chokolader og pyntet dem, igen med forskellige teknikker til dette. Du lærer hvor stor en verden chokoladen faktisk har, og vi kommer omkring alle områder af chokoladens forunderlige verden. vi kommer ins på tempererings teknikker og teknikker i ganache, viden om holdbarhed, og hvordan man selv påvirker dette. Du får selvfølgelig dine chokolader med hjem i en fin æske. Ønsker man en gaveæske er det muligt at tilkøbe det også.

Der vil være kaffe/the/varm chokolade undervejs på kurset.

Dette kursus er for let øvede i chokoladens færdigheder (Dette vil sige at du har prøvet at lege med chokolade før, evt. julekonfekt eller andet)

Alt dette får du til en pris af 650,- kr. inkl. 

Dette kursus er kun for "voksne" over 12 år

De fyldte chokolader du får lavet( her er 3 forskellige slags konfekture, og dermed også meget at få med hjem - Ca 500 g færdig fyldt chokolader og selvfølgelig opskrifter og tempererings ark)

Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​​

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26 37 01 67 eller på mail: info@vanillachokolade.dk

(for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)

ved gavekort, skal gavekortet medbringes.

​Flødebolle kursus

Mandag D. 7/12 Kl 16.30 - ca. 18-30 Udsolgt

Onsdag D. 9/12 Kl 17.00 - ca.​ 19.00 Udsolgt

Tirsdag D. 15/12 Kl 17.00 - ca.​ 19.00 Udsolgt

Mandag D. 21/12 kl 16.30 -  ca. 18.30​ Udsolgt

Lørdag D. 16/01 Med start kl ​11:30 og slut ca kl 13:30

Tirsdag D. 26/01  Med start kl ​16:30 og slut ca kl 18:30

Torsdag D. 18/02 Med start kl ​16:30 og slut ca kl 18:30

Lørdag D. 27/02 Med start kl ​11:30 og slut ca kl 13:30

​Elsker du også bare flødeboller, for det gør vi nemlig.

Derfor laver vi nu et kursus hvor vi i fællesskab gennemgår hver teknik for at få den perfekt skum, og den perfekte flødebolle, samtidig med at vi sammen laver et hold flødeboller, som vi hver især får med hjem efter kurset. Plus selvfølgelig opskrifter, så du kan gå hjem og lave endnu flere

Flødebollens fremstilling.

Flødebollen består af en bund, som ved os i Vanilla er lavet af den bedste marcipan, med et højt indhold af mandler. Flødebolleskummet består dernæst af to dele. Den kogende sukkerlage, samt en blanding af æggehvide og sukker, og den hemmelige ingrediens er, hos os i Vanilla, Bora Bora grand cru vaniljestænger. Når lagen af sukker, glukose og vand koger godt, tilsættes æggehvide og sukker, og der piskes til en god og luftig skum. Det er en kunst at se hvornår skummen er pisket nok, og klar til at sprøjte op til flødebolle, så den holder formen og ikke falder sammen. Skummen sprøjtes på bunden lige så snart den er klar. Chokoladen tempereres og bollen overtrækkes med et lækkert tykt lag chokolade.

Kursus pris: 350,- kr pr person inkl. 15 stk flødeboller og en æske til at transportere dem hjem i

Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​

Barn i følge med voksen kan tilkøbes for 200,- kr. (OBS minimum 8 år, til og med 12 år)

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26 37 01 67 eller på info@vanillachokolade.dk 

(for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)

ved gavekort, skal gavekortet medbringes.

Chokolade kursus for begyndere

Tirsdag D. 19/01 med start kl 17.00 og slut​ ca  Kl 20.30​

​Kunne du tænke dig at lære grundteknikkerne til en god ganache, og en god temperering?

Så er dette lige kurset for dig! Vi gennemgår alle de vigtigste teknikker omkring temperering, hvad der er svært og hvorfor det nogle gange går galt. Vi gennemgår tempereringen sammen "hands on" så alle kan følge med, så man får teknikkerne i hænderne.

Vi laver i fællesskab en smag til vores fyldte chokolader og gennemgår hvad der er vigtig i forhold til holdbarhed i cremen, i forhold til smage, og hvordan med får den ønskede konsistens.

Der vil være to pauser imens chokoladen får hviletid. her vil der være en kop kaffe/the.

Vi laver hver især ca 20 stk fyldt chokolade. Det er muligt at tilkøbe ekstra 20 stk ved en merpris på 80,- kr. Dette kan bestemmes og bestilles på dagen

Der vil selvfølgelig være opskrifter og teknikker til temperering, så man kan fortsætte derhjemme efterfølgende.

Prisen er 400,- kr inkl chokolade, Kaffe/the og en lille æske til de færdige chokolader

Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​

Tilmelding i butikken, tlf: 26 37 01 67 eller på info@vanillachokolade.dk

(for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)

ved gavekort, skal gavekortet medbringes.

​​

Macaron Kursus

Torsdag D. 17/12 Kl 17:30 - ca 19:30​

Kender du de lækre franske macarons? nu har du muligheden for at lære hemmeligheden, bag
de lidt komplicerede franske kager.
på kurset.
Vi starter med at gennemgå, fremgangsmåderne og laver sammen, først de forskellige fyld der skal i de franske macarons
og dernæst, tager vi fat i selve dejen til kagerne. vi gennemgår de kritiske punkter i selve blandingen af macaronsene og farver dem. Når de er kolde skal vi have dem lagt sammen med fyldet, og så er de faktisk klar til at spise, eller gemme til den næste fest


Prisen er 400,- kr inkl macarons, og en lille æske til de færdige macarons
Tilkøb af barn ifølge med voksen: 200,- kr (barnet vil også selv lave sine egne macarons) mindst 8 år til og med 12 år


Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​

Tilmelding i butikken, tlf: 26 37 01 67 eller på info@vanillachokolade.dk
(for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)

ved gavekort, skal gavekortet medbringes.​​

Kransekagekurset

Lav dit eget overflødighedshorn til 10 personer inkl konfekt

16/12 Kl 18:00 - ca kl 21:30​

Skal det være hjemmelavet kransekage til nytår, så har du muligheden her.

vi gennemgår alle faldgrupper og dele ud af tips og tricks med kransekage.

så du kan fremvise et pragt eksemplar, nytårs aften.

og selvfølgelig skal den også sprøjtes sirligt med små fine buer af glasur, så det

kan ligne den helt rigtige model.

Vi glæder os til at tilbringe nogle hyggelige timer med dig!

Pris pr person:  450- kr. pr. person

​Hav meget gerne en elastik med til løst har, samt et forklæde

​​

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26370167 eller email: info@vanillachokolade.dk

Ved tilmelding vil vi bede om betaling evt på mobilepay. Hvis man har gavekort skal dette medbringes på kurset

​Surdejs kursus med Brød by Vanilla​

Tirsdag D. 21/2 med start Kl 17:00 og slut ca kl 21:00


Vi er jo brødnørder og vi vil gøre alt for at udbrede kenskaben til surdejen, så alle kan få glæden og oplevelsen ved et saftigt surdejsbrød, lavet af økologisk, stenformalet dansk mel.

På vores surdejs kursus lærer du at lave klassisk surdejsbrød i 2 variationer, som derefter kan blive til rigtig mange brød.
Vi går i dybden med det gamle bagerhåndværk (kunstværk om nogen vil) Vi deler ud af alt hvad vi ved om surdej og hvordan du selv kan lave de perfekte brød.
Vi gennemgår det hele, helt fra begyndelsen med surdejen, og hvordan den fungerer i praksis og hvordan den vedligeholdes. Derefter laver vi 2 forskellige typer deje, den ene er en ”våd” dej, der er super god til flutes, boller eller sandwich. Den anden type er det helt klassiske store flotte surdejsbrød, hvor vi gennemgår den rigtige ælte teknik og opslåning, så der kan komme store flotte brød ud af ovnen derhjemme.


Det får du med herfra:

- smagsprøver på alt det brød vi bager
- Kaffe/the
- let anretning med charcuteri og lækre hjemmelavede dyppelser
- surdej til at tage med hjem, så du kan slå dig løs i hjemmebageriet
- Dejen vi hver især laver på dagen, lige klar til at sætte i ovnen, morgenen efter (2 slags brød)
- Opskrifter

​Hav meget gerne en elastik med til løst hår, samt et forklæde

​Tilmelding i butikken, på tlf.: 26370167 eller email: info@vanillachokolade.dk
​Ved tilmelding vil vi bede om betaling evt på mobilepay. Hvis man har gavekort skal dette medbringes på kurset

Varighed: Ca. 5 timer
Pris for hele herligheden: 750,- kr.

Tilmeld dig et af vores kurser her​

Udfyld nedenstående formular for at tilmelde dig det kursus du gerne vil på.

OBS. for endelig tilmelding vil vi bede om betaling.​

 
 
 
 
 
 
Hvis du har tilvalgt barn med, hvor mange medtager


Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kursus billeder​

Her kan du se billeder fra afholdte kurser​

Vanilla Chocolatier & Konditori

Paladspassagen 14

7100 Vejle

info@vanillachokolade.dk

Telefon: 26370167

Se rutevejledning her »​​

Åbningstider​

Mandag-torsdag                 Kl. 07:00-17:30

​Fredag                                   Kl. 07:00-18:00

​Lørdag                                   Kl. 07:00-16:00

Søndag                                  Lukket