Kursus

Informationer, datoer & beskrivelser

 Eller du kan være med til at arrangere dit eget kursus til en firma tur eller teambuilding. Kontakt os og hør nærmere.

DÉT FOR BØRN - FLØDEBOLLER


Mandag d 9/3-2020 kl 16.00- ca 17.15

Kom og vær med til at lave dine helt egne flødeboller. Vi hygger sammen i konditoriet - mens vi sender mor og far afsted på eventyr. Sammen laver vi vores egne flødeboller helt fra bunden. Du får selvfølgelig smagsprøver og lidt at drikke undervejs - Vi lover det bliver sjovt!!

Mød op i vores konditori på Tønnesgade, og husk forklæde og evt. en elastik til håret. Hele herligheden tager ca. 5 kvarter og du får dine egne 10 flotte flødeboller og selvfølgelig opskriften med hjem i en fin Vanilla æske

Du skal være min. 5 år, og være ok med at mor og far ikke er med, til gengæld er du sammen med os og en masse andre søde børn

Vi glæder os til at se dig!

Pris: 250,- kr. pr. barn

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26 37 01 67 eller på mail: info@vanillachokolade.dk (for endelige tilmelding vil vi bede om betaling) ved gavekort, skal gavekortet medbringes.

​​​

​Dessert kage kursus: 


Tirsdag og Onsdag D. 3/3-4/3-2020 Kl. 18.00-ca 21.00 Udsolgt

Tirsdag og Onsdag D 14/4-15/4 Kl 18.30 - ca 21.30 Udsolgt 

Mandag og tirsdag D. 27/4-28/4 Kl 16.30 - ca 19.30

 

Bemærk det er et 2 dags kursus.

Lær at lave din egen dessert kage som en rigtig konditor. Lige fra hvordan laver man den perfekte fromage,til hvordan man får den flotte glaze så skinnende blank. Der vil være opskrifter at få med hjem herfra. Dag et laver vi fromage og mousser. Så laver vidiverse pynt klar vores kager. Her kan man være!er kreativ. Vores kager skal fryses ind til dagen efter, hvor vi Glazer den mens de er frosne for at få den skarpe og flotte glaze på i et pænt lag. Derefter pynter vi kagerne efter bedste evne, muligvis lavervi mere pynt hvis ikke vi blev færdige dagen før. Glaze skal selvfølgelig laves fra bunden og køle inden vi kan bruge denne
Vi laver hver 2 kager til 6 personer som man får med hjem i en fin æske.

Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​

Pris: 650,- kr

ved gavekort, skal gavekortet medbringes.


Tilmelding i butikken, på tlf.: 26 37 01 67 eller på mail: info@vanillachokolade.dk (for endelige tilmelding vil vi bede om betaling)

Fyldt chokolade kursus med farver

Onsdag D. 11/3 Kl 16.30-ca 18.30

Tirsdag D. 7/4 Kl 17.30-ca 19.30

Tirsdag D. 12/5 Kl 16.30-ca 18.30​​​

Her er virkelig plads til at være kreativ og se hvordan det flotte håndværk blomstrer frem! Dette er et kursus hvor alle kan være med, og der er også plads til alle. Vi sørger for temperet chokolade gennem hele kurset med vores chokolade maskine - Så alle går hjem med et virkelig flot og velsmagende resultat!


Vi starter med at farve og dekorere ned i formene, som vi senere laver fyldte chokolader i. Her kan man lave små blomster, hjerter, prikker eller striber - Kun fantasien bestemmer! Når vi er færdig med dette, skal vi have støbt vores chokolade skaller ved vores tempererings maskine (som holder chokoladen tempereret under hele kurset) Efter skallerne er støbt og tørret sprøjter vi det ønskede fyld i (der vil være 4-5 forskellige smage at vælge imellem) NU skal vi have en bund på vores fyldte chokolader og så skal de stå og hvile i køl mens vi drikker en kop kaffe/the. Til sidst vendes chokoladerne ud og der vil være en æske pr mand at få sine chokolader med hjem i.

Kursus pris: 298,- kr pr person inkl ca 20 stk håndlavede chokolader. Ønkser man 20 stk ekstra kan dette tilkøbes for 80,- kr ekstra.

Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​


Barn i følge med voksen kan tilkøbes for 200,- kr ekstra (OBS minimum 8 år, til og med 12 år)

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26 37 01 67 eller på mail: info@vanillachokolade.dk (for endelige tilmelding vil vi bede om betaling) ved gavekort, skal gavekortet medbringes.

Chokolade kursus for øvede


Tirsdag D. 21/4 Kl 17.00-ca 20.00

​Kom og lav din egen konfekture og få det med hjem. Vi vejleder i de fineste konfekture og de mest populære smage - selvfølgelig lavet af de bedste råvarer.

Denne aften fremstiller vi i fællesskab de lækre smage vi skal have indeni vores fyldte chokolade - både til støbte(i form) og dyppede konfekture. Så temperer vi chokolade, gennemgår teknikker, får lavet/dyppet vores fyldte chokolader og pyntet dem, igen med forskellige teknikker til dette. Du lærer hvor stor en verden chokoladen faktisk har, og vi kommer omkring alle områder af chokoladens forunderlige verden. vi kommer ins på tempererings teknikker og teknikker i ganache, viden om holdbarhed, og hvordan man selv påvirker dette. Du får selvfølgelig dine chokolader med hjem i en fin æske. Ønsker man en gaveæske er det muligt at tilkøbe det også.

Der vil være kaffe/the/varm chokolade undervejs på kurset.

Dette kursus er for let øvede i chokoladens færdigheder (Dette vil sige at du har prøvet at lege med chokolade før, evt. julekonfekt eller andet)

Alt dette får du til en pris af 650,- kr. inkl. 

Dette kursus er kun for "voksne" over 12 år

De fyldte chokolader du får lavet( her er 3 forskellige slags konfekture, og dermed også meget at få med hjem - Ca 500 g færdig fyldt chokolader og selvfølgelig opskrifter og tempererings ark)

Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​​

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26 37 01 67 eller på mail: info@vanillachokolade.dk

(for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)

ved gavekort, skal gavekortet medbringes.

​Flødebolle kursus

Torsdag D. 5/3 Kl 17.30-ca 19.30 Udsolgt

Tirsdag D. 10/3 Kl​ 17.00-ca 19.00 Udsolgt​

Torsdag D. 19/3 Kl 17.30-ca 19.30​

Tirsdag D. 24/3 Kl 18.00-ca 20.00

Tirsdag D. 31/3 Kl 17.00-ca 19.00

​Onsdag D. 1/4 Kl 18.00-ca 20.00

Torsdag D. 16/4 Kl 16.30-ca 18.30

Fredag D. 1/5 Kl 15.00-ca 17.00

Fredag D. 15/5 Kl 16.00-ca 18.00​

​Elsker du også bare flødeboller, for det gør vi nemlig.

Derfor laver vi nu et kursus hvor vi i fællesskab gennemgår hver teknik for at få den perfekt skum, og den perfekte flødebolle, samtidig med at vi sammen laver et hold flødeboller, som vi hver især får med hjem efter kurset. Plus selvfølgelig opskrifter, så du kan gå hjem og lave endnu flere

Flødebollens fremstilling.

Flødebollen består af en bund, som ved os i Vanilla er lavet af den bedste marcipan, med et højt indhold af mandler. Flødebolleskummet består dernæst af to dele. Den kogende sukkerlage, samt en blanding af æggehvide og sukker, og den hemmelige ingrediens er, hos os i Vanilla, Bora Bora grand cru vaniljestænger. Når lagen af sukker, glukose og vand koger godt, tilsættes æggehvide og sukker, og der piskes til en god og luftig skum. Det er en kunst at se hvornår skummen er pisket nok, og klar til at sprøjte op til flødebolle, så den holder formen og ikke falder sammen. Skummen sprøjtes på bunden lige så snart den er klar. Chokoladen tempereres og bollen overtrækkes med et lækkert tykt lag chokolade.

Kursus pris: 350,- kr pr person inkl. 15 stk flødeboller og en æske til at transportere dem hjem i

Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​

Barn i følge med voksen kan tilkøbes for 200,- kr. (OBS minimum 8 år, til og med 12 år)

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26 37 01 67 eller på info@vanillachokolade.dk 

(for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)

ved gavekort, skal gavekortet medbringes.

Chokolade kursus for begyndere


Nye datoer på vej

​Kunne du tænke dig at lære grundteknikkerne til en god ganache, og en god temperering?

Så er dette lige kurset for dig! Vi gennemgår alle de vigtigste teknikker omkring temperering, hvad der er svært og hvorfor det nogle gange går galt. Vi gennemgår tempereringen sammen "hands on" så alle kan følge med, så man får teknikkerne i hænderne.

Vi laver i fællesskab en smag til vores fyldte chokolader og gennemgår hvad der er vigtig i forhold til holdbarhed i cremen, i forhold til smage, og hvordan med får den ønskede konsistens.

Der vil være to pauser imens chokoladen får hviletid. her vil der være en kop kaffe/the.

Vi laver hver især ca 20 stk fyldt chokolade. Det er muligt at tilkøbe ekstra 20 stk ved en merpris på 80,- kr. Dette kan bestemmes og bestilles på dagen

Der vil selvfølgelig være opskrifter og teknikker til temperering, så man kan fortsætte derhjemme efterfølgende.

Prisen er 400,- kr inkl chokolade, Kaffe/the og en lille æske til de færdige chokolader

Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​

Tilmelding i butikken, tlf: 26 37 01 67 eller på info@vanillachokolade.dk

(for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)

ved gavekort, skal gavekortet medbringes.

​​

Macaron Kursus


Lørdag D. 14/3 Kl 11.30-13.30​


Kender du de lækre franske macarons? nu har du muligheden for at lære hemmeligheden, bag
de lidt komplicerede franske kager.
på kurset.
Vi starter med at gennemgå, fremgangsmåderne og laver sammen, først de forskellige fyld der skal i de franske macarons
og dernæst, tager vi fat i selve dejen til kagerne. vi gennemgår de kritiske punkter i selve blandingen af macaronene og farver dem. Når de er kolde skal vi have dem lagt sammen med fyldet, og så er de faktisk klar til at spise, eller gemme til den næste fest


Prisen er 400,- kr inkl macarons, og en lille æske til de færdige macarons
Tilkøb af barn ifølge med voksen: 200,- kr (barnet vil også selv lave sine egne macarons) mindst 8 år til og med 12 år


Hav meget gerne en elastik med til at sætte, evt. langt hår op.​

Tilmelding i butikken, tlf: 26 37 01 67 eller på info@vanillachokolade.dk
(for endelig tilmelding vil vi bede om betaling)

ved gavekort, skal gavekortet medbringes.​​

Kreativ påskeægs kursus

Mandag D. 30/3 Kl 17.00-ca 19.00​


Vi elsker alle de lækre chokolade æg der hører sig til påsken!!

Især de der er lavet med en rigtig god chokolade og er håndlavet - Det er faktisk det allerbedste!

Vi har i flere år været kendte for vores håndlavede påskeæg, lavet af den lækre Valrhona chokolade. Der flotte, specielle og helt unikke. De er special designet af os der har Vanilla, og der kommer nye til hver år. I år vil vi dele ud af vores kreativitet og erfaring med chokolade æg.

Du får selv lov at støbe dit æg, samle det, stille det på fod og selvfølgelig dekorerer det. Det vil klart være dekorations delen der bliver lagt mest vægt på. Selvfølgelig lærer du også alle tricksene omkring samling af ægget men tempereringen, på dagen, klarer vores chokolade maskine.

Efter ægget er færdigt pakker vi det flot ind i cellofan (dette er også lidt en kunst ;))

Der er plads til at være kreativ, og komme med input på kurset.

Man sætter selv sin egen sværhedsgrad på dette kursus. Vi hjælper og støtter på bedste vis, men det er op til dig selv at sætte dit eget personlige præg på dit påskeæg

Vi glæder os til at tilbringe nogle hyggelige timer med dig!

Pris pr person:  300,- kr. pr. person

​Hav meget gerne en elastik med til løst har, samt et forklæde

Tilmelding i butikken, på tlf.: 26370167 eller email: info@vanillachokolade.dk

Ved tilmelding vil vi bede om betaling evt på mobilepay. Hvis man har gavekort skal dette medbringes på kurset

​​

Surdejs kursus med Brød by Vanilla


Tirsdag d 10/3-2020 kl 17.00 - ca 21.30 Udsolgt

Vi er jo brødnørder og vi vil gøre alt for at udbrede kenskaben til surdejen, så alle kan få glæden og oplevelsen ved et saftigt surdejsbrød, lavet af økologisk, stenformalet dansk mel.

På vores surdejs kursus lærer du at lave klassisk surdejsbrød i 2 variationer, som derefter kan blive til rigtig mange brød.

Vi går i dybden med det gamle bagerhåndværk (kunstværk om nogen vil) Vi deler ud af alt hvad vi ved om surdej og hvordan du selv kan lave de perfekte brød.

Vi gennemgår det hele, helt fra begyndelsen med surdejen, og hvordan den fungerer i praksis og hvordan den vedligeholdes. Derefter laver vi 2 forskellige typer deje, den ene er en ”våd” dej, der er super god til flutes, boller eller sandwich. Den anden type er det helt klassiske store flotte surdejsbrød, hvor vi gennemgår den rigtige ælte teknik og opslåning, så der kan komme store flotte brød ud af ovnen derhjemme.

Det får du med herfra:

- smagsprøver på alt det brød vi bager

- Kaffe/the

- let anretning med charcuteri og lækre hjemmelavede dyppelser

- surdej til at tage med hjem, så du kan slå dig løs i hjemmebageriet

- Dejen vi hver især laver på dagen, lige klar til at sætte i ovnen, morgenen efter (2 slags brød)

- Opskrifter

​Hav meget gerne en elastik med til løst hår, samt et forklæde

​Tilmelding i butikken, på tlf.: 26370167 eller email: info@vanillachokolade.dk

​Ved tilmelding vil vi bede om betaling evt på mobilepay. Hvis man har gavekort skal dette medbringes på kurset

​Lokation: Brød By Vanilla

Nørregade 73, 7100 Vejle

Varighed: Ca. 5 timer

Pris for hele herligheden: 750,- kr.

Tilmeld dig et af vores kurser her​

Udfyld nedenstående formular for at tilmelde dig det kursus du gerne vil på.

OBS. for endelig tilmelding vil vi bede om betaling.​

 
 
 
 
 
 
Hvis du har tilvalgt barn med, hvor mange medtager


Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kursus billeder​

Her kan du se billeder fra afholdte kurser​

Vanilla Chocolatier & Konditori

Tønnesgade 1

7100 Vejle

info@vanillachokolade.dk

Telefon: 26370167

Se rutevejledning her »​​

Åbningstider​

Mandag-torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag ( Kun i december)

Kl. 10-17.30

Kl.10-18.00

Kl.10-16.00

                                   Kl.10-15.00